wp11dec4b8.png
Salbohed, Salbohedgarden, Zweden, B&B

In september 2008 wilden we weer eens op vakantie.

Het was de bedoeling om weer naar een bekend bungalowpark te gaan. Deze hebben hun prijzen echter flink verhoogd en we vonden dat voor een weekje te gortig. Maar wat dan? Naar Griekenland? Of iets anders, maar wat dan? Na wat op internet te hebben gesurfd kwamen we op de site van Ryanair goedkope tickets naar Stockholm tegen, nl. 5euro. Nu houden wij wel van Scandinavie, dus dat leek ons wel wat. Maar waar te verblijven? Stockholm zelf met twee kleine kinderen is geen optie.

Na wat zoekwerk, niet te lang want het was kort dag, komen we Salbohedhagen tegen. Een B&B met vakantiehuisje. Bij navraag blijkt het vrij te zijn, dus tickets, huurauto en huisje geboekt voor 10 dagen.

vakantiehuis, zweden, salbohed
wp3e7b29c8_0f.jpg
wp7583e44f_0f.jpg
Tegen de avond, Salbohed

Op Frank zijn verjaardag vertrekken we naar Eindhoven. Tessa gaat ‘s ochtends nog gewoon naar Duimelot, wanneer ze klaar is rijden we door. De trip naar Eindhoven verloopt voorspoedig, auto parkeren, inchecken en op de luchthaven drinken we nog wat, terwijl Tessa in de speelhoek duikt.

De vlucht is zo voorbij en in Zweden halen we de huurauto op. Gelukkig hebben we een navigatiesysteem geleend, want het wordt al vlug donker en we moeten toch ongeveer 2 uur rijden. In de schemering komen we wel een aantal herten tegen.

 

Bij aankomst in Salbohedgarden worden we warm verwelkomd. Wilma en Johan verwachten ons al en we krijgen binnen bij de open haard nog wat te drinken voor we naar het vakantiehuisje gaan.

 

We hebben geen verslag van deze vakantie bijgehouden. We hebben vooral veel gewandeld, het terrein van Wilma en Johan is hier ideaal voor. In de omgeving is er ook genoeg te wandelen.

Uiteraard zijn we naar Stockholm geweest, helaas is 1 dag hier wel te kort. Geeft niets hebben we een excuus om eens terug te gaan. Ook zijn we naar Uppsala en Gamla Uppsala geweest.

En uiteraard naar de zilvermijnen in Sala, dit ligt ongeveer een kwartier van Salbohed vandaan.

 

We hebben kortweg genoten van 10 daagjes Zweden. De paddestoelen en de besjes (om te snoepen) in het bos. En niet te vergeten de goede zorgen van Wilma en Johan!

Slabohed, wandelen, salbohedgarden
Salbohed, bos, salbohedgarden
Salbohedgarden, vakantiehuis, Salbohed

We willen in ieder geval nog eens terug komen, het liefst in de sneeuw!

 

 

 

 

Naar boven