wpbe6bf3bf.png

De voorbereiding

 

Hieronder het verslag van de voorbereiding van onze reis naar Canada 2007

 

Op 5 mei vertrekken wij richting Schiphol. We zullen worden afgezet aan het station en verder reizen naar Schiphol met de trein.

Vanaf Schiphol vliegen we met Air Transat naar Calgary. Daar zullen we twee nachten in het Sandman Hotel Downtown vertoeven.

 

Het is in Canada sowieso verplicht om de eerste nacht na je vlucht in een hotel door te brengen als je van een intercontinentale vlucht komt. Uit ervaring moeten we toegeven dat dit ook wel nodig is. Je komt voor Nederlandse tijd midden in de nacht, tegen de ochtend, aan. In een vliegtuig slaap je, over het algemeen, niet veel en in Nederland heb je ook al praktisch een hele dag achter de rug voor je vertrekt.

 

Wij zullen op zaterdag aankomen en op zondag is het verhuurbedrijf van de campers gesloten. Als je echt wilt kun je wel je camper ophalen, maar dit kost ongeveer €400,= extra. Nou dan maar een dagje langer in Calgary, dan kunnen we deze stad gelijk meenemen.

Wij hebben onze camper en de twee hotelovernachtingen geboekt bij camper.nl, dit is een site van Travelhome.

Persoonlijk vonden wij dit een erg makkelijke site. Je geeft je voorkeuren aan, datum vertrek, plaats, nachten e.d. en binnen een korte tijd krijg je alle beschikbare campers van veel verschillende verhuurbedrijven te zien, met de complete offerte. Zo kwamen wij uit bij Cruise Canada, en wel bij het type C-30.

We gingen eigenlijk voor een slagje kleiner, maar door een aanbieding kwam deze goedkoper uit de bus, dus ja.... En een bus is het wel, bijna 9 meter. Je mag er gewoon in rijden met je B-rijbewijs. Heerlijk toch?

 

De vlucht hebben we rechtstreeks bij Air Transat geboekt. Ze hadden een aanbieding, dat hadden we al gezien op hun eigen site, en bij navraag bij Travelhome bleek dat hun niet voor deze prijs konden boeken.

De reden dat we bij Air Transat hebben geboekt? Dat zijn er een paar. Ze vliegen al vroeg in het seizoen, sommige maatschappijen beginnen pas eind mei naar West-Canada te vliegen. Tevens vliegen ze non-stop, vooral met een kleintje erbij is dit toch wel handig.

 

Wij hebben onze route al grotendeels uitgestippeld. We zullen vanuit Calgary naar de Rockies rijden, naar Vancouver, Vancouver Island en dan voor een deel langs de grens met de Verenigde Staten terugrijden.  

 

Het is nu 4 mei en de koffers staan gepakt. We hebben zitten twijfelen, maar het zijn toch 3 koffers i.p.v. 2 geworden. Tessa haar slaaptent neemt een halve koffer in beslag, dus ook al weegt deze niet zoveel, de ruimte zijn we toch kwijt. Het zal even sjouwen worden, drie koffers, rugzakken en de buggy. Maar goed de buggy kunnen we ook als pakezel gebruiken en dit scheelt toch.

We hebben nu niet de indruk dat we zoveel mee hebben genomen, maar ja als je al zomer en winterkleding moet meenemen neem je al veel mee. En we weten dat we wel eens een wasje zullen draaien, dus kunnen we de hoeveelheid van beide wel beperken.

Het is toch echt aftellen en we vinden het dan ook allemaal maar spannend wat de grote reis morgen gaat doen. We weten wel dat het in Canada, althans in Calgary dan, beter weer aan het worden is en dat het hier in Nederland alleen maar achteruit gaat. Dus wat betreft gaan we toch de goede kant uit!!

 

 

 


 

 

 

 

Bagage reis Canada
wp1601607e.png
wpd4f28fbe.png
wp7673e81a.png